H12: Het zijn geen sponsors, het zijn partners

Het interview met Tiny Sanders in Hoofdstuk 12 van Show Me The Money gaat onder meer over de financieringsconstructie die Sanders in samenwerking met de Gemeente Eindhoven ontwikkelde. Dit zorgde voor een financieel fundament dat de redding van PSV betekende.

Maar Sanders, de genius achter de redding, geeft in het boek aan dat niet alles goed ging. Nadat de gemeenteraad had ingestemd met de constructie, maakte technisch directeur Marcel Brands dezelfde avond op de trappen van het stadhuis bekend dat de club twee nieuwe topspelers – Kevin Strootman en Dries Mertens – had aangetrokken. Dat wekte, zeker buiten Eindhoven, de indruk dat deze spelers met het geld van de gemeente waren gekocht. Dat was niet het geval was, want deze aankopen waren gefinancierd met de opbrengst van de verkoop van een andere speler (Balázs Dzsudzák).

De blijdschap over de redding van PSV en het aantrekken van de twee spelers was zo groot, dat Sanders en Brands niet konden wachten om al het goede nieuws bekend te maken. De foto spreekt boekdelen.

11690628K4L8490
© Pics United

Het was beter geweest om even te wachten, zegt Sanders achteraf.